Visi jaunumi

Sieviešu Baltijas līgas čempionāts sākas ar “Kibirkštis” uzvaru un Latvijas klubu dueļiem

30.09.2024

Dalīties:

Svētdien, 29. septembrī, ar divu Lietuvas komandu spēli sākās Sieviešu Baltijas basketbola līgas (WBBL) čempionāts, kas šogad organizēts divās divīzijās.

Pirmajā spēlē Viļņas “Kibirkštis” ar 78:65 pārspēja Klaipēdas “Neptūnas-Amberton”. Uzvarētājām 31 punktu guva Sidnija Tailore, 21 +10 atlēkušās bumbas – bijusi “TTT Rīga” spēlētāja Giedre Labuckiene. Klaipēdas komandai pa 7 punktiem guva Kate Vilka un Rūta Stiprā.

Oktobra pirmajā nedēļā cīņā iesaistīsies Latvijas komandas. Trešdien, 2. oktobrī, plkst.19 Rimi Olimpiskajā centrā spēlēs RSU – SBK “Liepāja”/LSSS, bet sestdien, 5. oktobrī, plkst.11:30 tajā pašā zālē “TTT Rīga” uzņems RSU vienību.

Pirmajā divīzijā spēlē astoņas komandas – trīs no Latvijas, četras no Lietuvas (arī Klaipēdas LCC un “Šiauliai-Vilmers”), kā arī Igaunijas vienība Tallinas “TAS/Cityteed”.

Šonedēļ sāksies ar WBBL otrās divīzijas turnīrs, kurā piedalīsies piecas Lietuvas un trīs Latvijas komandas. Ceturtdien, 3. oktobrī, plkst.18:30 “Daugavpils Universitāte” savā laukumā uzņems “MKK Panevezys”. Vēl otrajā divīzijā spēlēs “TTT Rīga Juniores” un Latvijas U16 izlase, kā arī Lietuvas vienības Kauņas “Aistes/LSMU”, “Akmenes kraštas”, “Oaks Vilnius” un Kauņas rajona “Atletas”.

Abās divīzijās tiks izspēlēti divu apļu turnīri, kuriem sekos ceturtdaļfināla sērijas ar visu astoņu komandu līdzdalību (1.-8., 2.-7., 3.-6., 4.-5.; uzvarētājas noskaidros divu spēļu summā) un Final 4 turnīri.